A lomtalanításra lélekben és fizikailag is fel kell készülni, hogy az gördülékenyen és hatékonyan lebonyolítható legyen, lehetőleg utólagos fejvakarás nélkül. Először is a legfontosabb a cél megfogalmazása, majd felkészülés a feladatokra, ezt követi kapcsolatfelvétel a szolgáltatóval.

Miért szeretnék lomtalanítást kérni?

    1. Összegyűltek a a felesleges holmik, rendet kell rakni az ingatlanban, vagy annak egyes részein,
    2. Az örökölt ingatlan értékesítésre kerül.

 Felgyülemlett felesleges holmik, lomok elszállítása

A szolgáltató kihívása előtt térképezzük fel melyek a kidobásra szánt tárgyak, mit is kell elvitetni a szolgáltatóval.  Ilyenkor nem árt a családtagoknak még a szolgáltató kiérkezése előtt konszenzusra jutni a kidobandó tárgyakat illetőleg..

Ha sok a kidobásra szánt lom, és szemét, lehetséges, hogy konténer lerakása válik szükségessé, ezt az ajánlatadáskor beszélje meg a szolgáltatóval. Ebben az esetben nem árt utána nézni, hogy az adott helyen szükséges e területfoglalási engedély a konténer telepítéséhez.

 Az örökölt ingatlan eladásra kerül, teljes kiürítés szükséges

Érzelmileg nagyon megterhelő időszak ez az örökösöknek, de sajnos, túl kell esni rajta, ha az ingatlant értékesíteni szeretnék. Csak akkor kezdje el szervezni a hagyatéki lomtalanítást, ha érzelmileg már felkészültnek érzi magát. Az alábbiakban leírtunk néhány tanácsot, mivel lehet lerövidíteni és minél gördülékenyebbé tenni ezt a fájdalmas periódust.

A hagyatéki lomtalanítást megelőző időszakban beszéljék meg az örökösök, ki mely  tárgyakra tart igényt, azokat lehetőség szerint a hagyatéki lomtalanítás előtt már vigyék el az ingatlanból.  Ha ez nem lehetséges, akkor ezeket még a munka megkezdése előtt különítse el, vagy jelölje meg azokat, és hívja fel a szolgáltató figyelmét, hogy ezeket a tárgyakat nem kell elvinnie.

Döntsék el az örökösökkel, mely tárgyakat kívánják felajánlani megvételre a lomtalanítást végző szolgáltatónak,  ne felejtsék, azok beszámítása jelentősen, akár a nulláig is csökkenthetik a lomtalanítás költségét.

A személyes papírokat, iratokat, okmányokat lehetőleg rakja külön, később majd dönthet a sorsukról.

Ha megérkezik a szolgáltató…

Tudjuk, ez egy árérzékeny szolgáltatás, de a költségeken kívül néhány más szempontot is javaslunk figyelembe venni a szolgáltató ajánlatával kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy a lomtalanítást végző szolgáltató korrekt és megbízható legyen, és maximálisan igyekezzen figyelembe venni a megrendelő elvárásait.

  • hajlandó e személyesen felmérni a munkát?
  • pontosan érkezett e a felmérésre?
  • láthatólag gondosan végezte a felmérést?   
  • voltak kérdései a munkával és a megrendelő igényeivel kapcsolatban?
  • mennyire rugalmas a munkavégzés végleges időpontját illetőleg?
  • nem ígér e „fűt-fát”? Ne felejtsük, „olcsó húsnak híg a leve”!

Itt is az arany középút az igazi, figyeljünk rá, de ne zavarjanak meg a józan mérlegelésben a külsőségek: a csili vili formaruha sem garancia a precíz munkavégzésre, ahogy azt sem vehetjük komolyan, aki az öltözékével nem tiszteli meg a megrendelőt.

Ez is érdekelheti:

Csomagolás

A csomagolás, dobozolás fortélyai a költözésnél

Kérjük, hogy a lehetőségekhez képest ügyeljen a dobozok, zsákok megfelelő minőségére, anyagvastagságára! Vannak olyan vékony szemetes zsákok, amik valójában alkalmatlanok a ruhák szállítására, mert könnyen

Csomagolás

Mennyi rakodót kérjek költözéshez?

Alapesetben a kétfős brigádok optimálisak, ha földszintről, családi házból, vagy emeletes, de liftes házból rendel költöztetést! Az olyan, – általában négyemeletes épületeknél- ahol nincsen lift,

Költöztetés és lomtalanítás

Parkolóhely biztosítása költözéskor

A lehetőségekhez képest érdemes mindent megtenni azért, hogy a kiérkező teherautónk a fel- és a lerakodási címen is a lehető legközelebb tudjon parkolni az épület

Legfrissebb