Mit tehet Ön azért, hogy hatékonyan bonyolódjon le a lomtalanítás?

12 pontban összeszedtük, mi mindent érdemes végiggondolnia és megtennie, mielőtt a lomtalanító a helyszínre érkezik.

A gyors és olcsó lomtalanítás előkészítésének 12 pontja

 1. Állapodjunk meg a lomtalanítás időpontjában! Ha személyesen felügyelné a lomtalanítás teljes folyamatát, állapodjunk meg a munka megkezdésének pontos időpontjában, és tegye szabaddá magát a megfelelő időtartamra, némi ráhagyással.
 2. Amennyiben megfelelőek a lomtalanító referenciái és olyanok a körülmények, a szolgáltatónak adjuk oda az ingatlan kulcsait, és állapodjunk meg a munka befejezésének és elszámolásának helyszínében, időpontjában.
 3. Szánjon elegendő időt az előzetes szortírozásra! Szükség esetén már korábban egyeztesen a családtagokkal, gondoskodjon a már elígért tárgyak elviteléről, vagy legalább azok elkülönítéséről.
 4. CÍMKÉZZEN! Ha nem csak pár a helyszínen maradó dologról van szó, a lomtalanítók szóbeli tájékoztatásánál biztosabb és egyértelműbb a nem kacatnak ítélt tárgyak felcímkézése. Ne felejtsük, hogy a lomtalanító szolgáltató – az igényünknek megfelelően – MINDENT zsákol, dobozol, felpakol – azaz MINDENT ELVISZ,  amivel kapcsolatban nem kapott ellenkező utasítást szóban, vagy nincs megbeszélt jelzéssel ellátva, illetve nincs elkülönítve – hiszen ez a feladata.
 5. Különítse el az eladásra szánt dolgokat és a maradós tárgyakat is!
 6. Az elkülönített tárgyak olyan helyre kerüljenek, hogy azok az ingatlan kiürítésekor ne képezzenek akadályt.
 7. Ne naradjon el a szekrények, fiókok, ágyneműtartók és polcok átnézése sem!
 8. A lomtalanítás hatékonyságát és gyorsaságát jelentősen befolyásolja, ha nem menet közben derül ki, mi megy, mi marad! Bár természetesen mindig van lehetőség a változtatásra, de ne feledjük: az idő pénz! Ha lomtalanítás közben próbáljuk kitalálni, mivel mi történjen, óhatatlanul lassítjuk az elszállítást végzők munkáját, növeljük az időráfordítást – és ezzel közvetve a költségeket is.
 9. A lomtalanító adott esetben meg is vásárolja az eladásra szánt tárgyakat, ezzel jelentősen csökkenthető a lomtalanítás költsége. Ezért is jó, ha időt szánunk ezeknek a tárgyaknak az összegyűjtésére, listázására, illetve a lomtalanítás első lépéseként a vállalkozóval közösen végignézzük ezeket.
 10. A közterület foglalás intézése az Önkormányzatnál a Megrendelő feladata – amennyiben erre szükség van egy előzetesen szükségesnek ítélt konténer lerakásához, vagy egy a parkolási/behajtási engedélyhez kötött területen történő munkavégzéshez.
 11. Érdemes a leszerelésben szakembert igénylő berendezési tárgyak, fixen beépített berendezések sorsáról is előzetesen dönteni, illetve ezekről egyeztetni a lomtalanítóval.
 12. A lakás kiürítésével kapcsolatban speciális igények is felmerülnek? Ossza meg velünk a gondját! Talán Önt is meglepi, hogy – profi lomtalanítók lévén – alkalmanként mi minden terhet le tudunk venni az Ön válláról: legyen szó akár a nagytakarítás, ablakmosás, tisztasági festés, armatúrák le- és felszerelése vagy a kártevőirtás problémájáról.

Ez is érdekelheti:

Csomagolás

A csomagolás, dobozolás fortélyai a költözésnél

Kérjük, hogy a lehetőségekhez képest ügyeljen a dobozok, zsákok megfelelő minőségére, anyagvastagságára! Vannak olyan vékony szemetes zsákok, amik valójában alkalmatlanok a ruhák szállítására, mert könnyen

Csomagolás

Mennyi rakodót kérjek költözéshez?

Alapesetben a kétfős brigádok optimálisak, ha földszintről, családi házból, vagy emeletes, de liftes házból rendel költöztetést! Az olyan, – általában négyemeletes épületeknél- ahol nincsen lift,

Költöztetés és lomtalanítás

Parkolóhely biztosítása költözéskor

A lehetőségekhez képest érdemes mindent megtenni azért, hogy a kiérkező teherautónk a fel- és a lerakodási címen is a lehető legközelebb tudjon parkolni az épület

Legfrissebb